REPARATION AV KITES

Tillbaka till Kiteboarding Tillbaka till kites

Repair kit - om du vill laga själv

Har du skadat din kite kan jag hjälpa dig med reparation. Jag tar emot både twinskin's och tubkites.  Kontakta Johan Hallin för frågor och hjälp med reparation: tfn. 0498 240144, mobil 0704800220

kite repairing

PRISER
Jag utför reparationer till ett billigt pris och ser det mest som en service.
Smårevor ca 100kr Större revor ca 200kr. Större skador eller "pilligare" som vissa skador på twinskins beroende på tidsåtgång och hur bråttom det är. Större kostnad än 300kr är inte vanligt.

REPARATIONSMETODER
Den vanligaste skadan är revor av olika omfattning. Jag lagar vanligtvis med självhäftande spinnakertejp som jag sedan syr fast med symaskin.
Vid lagning av Twinskinkites som t.ex. Synergy tejpar jag alla sömmar före sömnaden med dubbelsidig tejp. I vissa fall kan det räcka med att tejpa.

ENLINES & SPORTDRAKAR
Jag kan laga och "trimma" enlinesdrakar (vanliga) och sportdrakar (tvålinors styrbara). Priset får diskuteras från fall till fall, vissa vanliga drakar är så felkonstruerade att det inte är möjligt att åtgärda.

TUBER
Jag säljer laglappar för tuber (tubkites) kolla under tillbehör i menyn till vänster.

REPARATIONSSATSER
Jag säljer reparationssatser för lagning av revor och tuber. Du kan även köpa självhäftande spinnaker tejp som metervara kolla under tillbehör i menyn till vänster.

PANIK!!
För dig som surfar här på Gotland försöker jag utföra reparationen samma dag du kommer (om skadorna inte är för omfattande). För att du skall kunna fortsätta surfa så fort om möjligt kan jag även göra en snabblagning med tejp (som håller utan problem) och sen kan du lämna in din kite så att jag kan sy kanterna på tejpen för långvarig hållbarhet. Behovet av att sy får bedömas från fall till fall.

TWINSKIN KONTRA TUBKITES
Tubkites är ofta lättare att laga revor på då det är bara ett lager med tyg som kan tejpas på båda sidor och är enkelt att sy med maskin. En twinskin har två lager med tyg och man får som regel öppna sömmar i fram eller bakkant för att komma åt att laga revor och/eller de sömmar som sitter mellan cellerna. Man kan nöja sig med att laga revor med tejp på ställen med liten påfrestning.

COMPACT STICKS
Om du behöver nya sticks till din twinskin så har jag 10mm kolfiber rör som kapas till lämplig längd. Vill du ha orginal hopfällbara "compackt sticks" så beställer jag hem. Kolla under tillbehör på menyn till vänster.

Hem

   

Tillbaka till Kiteboarding Tillbaka till Skärmar