Kitesurfing i Kovik

Hem

Drakflygare

SÅ HÄR GÅR DET TILL
Du får en introduktion i hur man flyger styrbara drakar med två linor. Moment som ingår är bl.a.

* Hur man fäster linorna i draken.
* Hur man skall stå i förhållande till vindriktning.
* Hur man startar draken från marken.

Hem

 

Pröva styrbar drake

Sportdrakar & klites (styrbara drakar). Demonstration & prova på hos DrakJohan i Kovik. Vi demonstrerar och visar hur man flyger sportdrakar/kites i olika modeller och storlekar. Vid lämplig väderlek kan du själv pröva på att flyga och får hjälp med att komma igång.

AKTIV FRITID ÅRET RUNT
Att flyga styrbara drakar är en rolig aktivitet under ALLA ÅRSTIDER för både tjejer och killar, unga och gamla. Det är en perfekt hobby för hela familjen med stora utvecklingsmöjligheter och den kostar bara en drake sedan kan man flyga hur mycket som helst för vinden är GRATIS!!
Om du funderar på att börja med KITE SURFING eller liknande Powerkiting så är det här ett bra sätt att komma igång och vi har träningsdrakar lämpliga för kitesurfträning.

Vi har pröva-på-verksamhet där du kan låna en styrbar kite (drake) och känna på/lära dig hur de funkar. Drake heter Kite (kajt) på engelska därav uttrycket "Kite surfing" , “Stunt kite” etc

När du lånar en drakar får du använda den 1-2 timmar på den närbelägna stranden vid Kovik. Vi lånar ut drakar när det är lämpliga vindar (obs vi bestämmer när det är lämpliga vindar)  vi har öppet flesta dagar i veckan 10-17.  Ring och kolla vindar och öppettider.

Om du aldrig använt en styrbar drake så får du en liten introduktion med tips för att komma igång.

Rekommenderad lägsta ålder är 8 år men man kan testa  om man är yngre.
OBS!! vi lånar inte ut till ensamma barn.

Det finns olika kites (drakar) att låna. Om det är första gången du flyger så rekommenderar vi en nybörjar “stunt kite” som är lättast att komma igång med. Du kan ev  börja med en mindre skärmdrake.

Om du kan flyga en nybörjardrake så kan du testa dig fram till större stuntkites och skärmar typ träningkites som en introduktion till kitesurfing, snowkiting etc. normalt så lånar vi inte ut skärmdrakar större än 2-3 m2

OBS det kostar inget att låna en drake för att prova på och/eller  hitta en modell som passar dig. Vi har ett stort sortiment av styrbara drakar av bra kvalitet även kitesurfing utrustningar.

MER INFO OM STYRBARA DRAKAR, FILMER MM   www.peterlynnproducts.com

Vi har pröva-på-verksamhet där du får lära dig grunderna i att flyga styrbara drakar med två linor. Drake heter Kite (kajt) på engelska därav uttrycket "Kite surfing"

VINDSTYRKOR